Kruidig gehakt uit de Balkan.
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 kg rundergehakt
- 3 tenen gehakte knoflook
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel gehakte munt
- 1 losgeklopt ei
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel peper uit de molen
- Aardappeltjes
- 1 rode ui in dunne ringen
- 600 gr krieltjesde schil (gewassen gehalveerd en voorgekookt met zout)
- 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
- Olie om in te bakken
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Steek de BBQ aan met een direct zone op 200-220 graden.
- Maak het gehakt aan met alle ingrediënten. Rol er balletjes van en vorm ze daarna als een soort worstjes. Zet ze vervolgens even in de koeling.
- Bereid de aardappeltjes voor en snijd de uienringen.
- Bak de aardappeltjes in wat olie in een grote skillet. Wanneer deze beginnen te verkleuren doe je de rozemarijn erbij. Je bakt ze verder tot ze mooi egaal gebakken zijn.
- Grill de Ćevapčići aan beide kanten gaar. Dit duurt zo’n 8-10 min.
- Schuif de gebakken aardappeltjes naar 1 kant in je skillet en leg de Ćevapčići erbij. Vervolgens strooi je de rode uienringen eroverheen.
- Dit gerecht is lekker met een salade met gegrilde perzik en feta.
Notities
Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Skillet om in te bakken.