Recept Afdrukken
Gevulde Oosterse burger
Maaltijd Main Dish
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 3 uur
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 2 uur
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 600 gr kippendijen gehakt
  • 1/4 in lente uidunne ringetjes
  • 60 gr saté saus maak wat meer
  • 40 gr paneermeel
  • peper
  • zout
  • De saus:
  • 100 gr Hellemans mayonaise
  • 30 gr chili saus
  • 3 druppels tabasco
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 50 gr ijsbergsla gesneden
  • 20 dunne plakjes komkommer
  • 1/2 in lente uitjedunne ringetjes
  • 1 in augurkkleine blokjes
  • 1/2 bakje taugé
  • Gebakken uitjes
  • De broodjes:
  • 120 gr volle melk
  • 120 gr water
  • 1 zakje instant gist of 25 gr verse gist 7 gr
  • 60 gr kristalsuiker
  • 500 gr bloem
  • 9 gr zout
  • 2 st eieren
  • 2 x 1 eidooier
  • 100 in gr zachte boter klontjes (ongezouten)
  • 1 el sesamzaad
Maaltijd Main Dish
Keuken Amerikaans
Prep Tijd 3 uur
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 2 uur
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 600 gr kippendijen gehakt
  • 1/4 in lente uidunne ringetjes
  • 60 gr saté saus maak wat meer
  • 40 gr paneermeel
  • peper
  • zout
  • De saus:
  • 100 gr Hellemans mayonaise
  • 30 gr chili saus
  • 3 druppels tabasco
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 50 gr ijsbergsla gesneden
  • 20 dunne plakjes komkommer
  • 1/2 in lente uitjedunne ringetjes
  • 1 in augurkkleine blokjes
  • 1/2 bakje taugé
  • Gebakken uitjes
  • De broodjes:
  • 120 gr volle melk
  • 120 gr water
  • 1 zakje instant gist of 25 gr verse gist 7 gr
  • 60 gr kristalsuiker
  • 500 gr bloem
  • 9 gr zout
  • 2 st eieren
  • 2 x 1 eidooier
  • 100 in gr zachte boter klontjes (ongezouten)
  • 1 el sesamzaad
Instructies
  1. Doe de kippendijen in de vriezer en laat dit lichtjes aan vriezen.
  2. Maak de saté saus en giet dit in de ijsklontjes vorm, zet deze in de vriezer en vries het in.
  3. Het deeg. Weeg alles af. Doe de melk en het water in het pannetje maak dit lauwwarm, doe daar de gist en suiker los dit daar in op en laat even paar minuutjes staan.
  4. Doe de bloem, eieren en 1 eidooier in de mengkom van de keukenmachine, zet de machine langzaam aan. Voeg het zout toe. Giet het melk mengsel bij de bloem en verhoog de snelheid een beetje. Als al het vocht is opgenomen doe de blokjes boter er bij. Laat het geheel 3 minuten mengen. Dek het af en laat het 1,5 uur rijzen.
  5. In de tussentijd maak je de saus dit doe je door het te mengen.
  6. Zet de gehaktmolen in elkaar. Doe de kippendijen door de gehaktmolen. Meng daarna de paneermeel, lente ui en peper en zout er doorheen.
  7. Steek de BBQ aan indirecte zone 180-200°c Met extra pizzasteen, ik doe het in de Hunsaker Smokers deze topper heeft dit niet nodig😉 Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en vorm er bollen van (dit deeg is erg plakkerig) zie filmpje hoe je dit het beste kunt doen. Leg de bollen op vetvrij papier, smeer de bollen in met de eidooier en strooi er wat sesamzaad over en bak de bollen mooi egaal goudbruin. 20-30 min.
  8. Verhoog de temperatuur naar 220°c al dan niet directe zone.
  9. Verder met de burgers. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Vorm en schijven van (patty’s) op 1 helft leg je wat bevroren saté saus de andere schijf gaat hier bovenop. Druk de randjes een beetje aan. Vorm er een mooie burger van.
  10. Snijd de sla, komkommer en de augurk.
  11. Rooster de broodjes, smeer aan 2 kante wat saus. Beleg de onderste helft met de sla, augurk, taugé, lente ui en de komkommer plakjes. Op de bovenste doe je de gebakken uitjes.
  12. Grill de burgers aan beide kanten 5 minuten ongeveer. Als de burger bijna klaar zijn leg je de plakjes cheddar erop, laat dit smelten. Leg de op de broodjes en zet vast met een prikker.