Recept Afdrukken
Pulled Pork Borrito
De Mexicaanse keuken is niet meer weg te denken in de BBQ wereld.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Keyword Varken
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 6-10 uur
Passieve Tijd 6-10 uur
Porties
12 stuks
Ingrediënten
  • 1,5 kg procureur
  • Catle drive rub
  • All meat rub
  • Steak shake rub
  • 50 gr boter
  • 100 ml water
  • Garlic & herb bbq marinade and sauce
  • 10 borito vellen
  • 1 zak gesneden chinese kool
  • 1 rode paprika 🫑
  • 1 rode ui
  • 1 blikje zoete maiskorrels
  • Origanal booster
  • Milde taco saus
  • Jalapeño op sap
  • 1,5 zakje geraspte cheddar kaas
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Keyword Varken
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 6-10 uur
Passieve Tijd 6-10 uur
Porties
12 stuks
Ingrediënten
  • 1,5 kg procureur
  • Catle drive rub
  • All meat rub
  • Steak shake rub
  • 50 gr boter
  • 100 ml water
  • Garlic & herb bbq marinade and sauce
  • 10 borito vellen
  • 1 zak gesneden chinese kool
  • 1 rode paprika 🫑
  • 1 rode ui
  • 1 blikje zoete maiskorrels
  • Origanal booster
  • Milde taco saus
  • Jalapeño op sap
  • 1,5 zakje geraspte cheddar kaas
Instructies
  1. Steek de Hunsaker (bbq indirecte zone 130°) 145°c (275°f) met paar blokjes rookhout. Zet de procureur in de rub, begin met de steak shake daarna doe je de all meat en daarover de cattle drive. In Amerika noemen ze dit Layerlogerie (op dit moment de trend) Stel de kernthermometer in op 95°c Zet de aluminium bakje onder het rooster waarop je de procureur gaat bereiden met het water. Leg de procureur op het rooster en rook deze tot een kern van 70-75°c. Als het deze temperatuur gehaald hebt word het tijd om het in te pakken met een klontje boter, gaar het door tot 95°c. Als het deze temperatuur heeft gehaald ga dan prikken met een naald deze moet er soepel door heen gaan. Laat het vervolgens afgedekt 45-60 min. rusten in een koelbox of iets dergelijks.
  2. Pull de procureur fijn, meng er wat garlic & herb bbq marinade en saus doorheen. Als het nog te drog aanvoelt doe er dan wat kookvocht bij wat nog in het bakje zit om het nog smeuïger te maken.
  3. In de tussentijd roerbak je de paprika, rode ui en de chinese kool breng dit op smaak met de Origan booster.
  4. Maak nu de skillet heet ik gebruikte hiervoor de Ranger zit een gietijzeren bakplaat in 180°c
  5. Beleg de borrito vellen met wat kaas, groenten, pulled pork en een lepeltje taco saus. Vouw de borrito dicht (zie foto’s) Vet de bakplaat/skillet in met een beetje bakspray. Bak de borrito rond om mooi goudbruin en krokant. Serveer de borrito met wat jalapeño en wat extra saus.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Kernthermometer Aluminiumfolie Aluminium bakje (Happy BBQ Tray) (perfect voor alle ronde bbq’s van af 19”) Bakplaat/skillet/plancha