Recept Afdrukken
Döner kebab
Maaltijd Main Dish
Keyword Kip
Prep Tijd 3 uur
Kook Tijd 2 uur
Passieve Tijd 3 uur
Porties
6 pers.
Ingrediënten
  • Ingrediënten:
  • 1 kg kippendijen of kant en klare kipdijengehakt. lichtjes aangevroren
  • 100 ml ijskoud water
  • Döner kruiden/rub is voor ongeveer 1kg vlees
  • 1 eetl zout
  • 1 eetl zoete paprikapoeder
  • 1,5 theel komijn
  • 2 theel uienpoeder
  • 2 theel knoflookpoeder
  • 1 theel oregano iets fijner gemalen met vijzel
  • 1 theel tijm
  • 1 theel biber hot of cayennepeper turkse toko
  • 1/2 theel koriander poeder
  • 1/2 theel kaneel poeder
  • Pikante saus
  • 1 eetl shiracha saus
  • 1 eetl zoete chilisaus
  • 5 eetl. Ketchup
  • Garnituren
  • 1/2 in punt paprikablokjes
  • 2 in tomatenblokjes
  • 1/4 in komkommerblokjes
  • 1/2 in rode ui1/4 ringen
  • 1/2 ijsbergsla fijn gesneden
  • Knoflook saus
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 1/2 eetl peterselie gehakt
  • 10 eetl mayonaise
  • 2 eetl griekse of turkse yoghurt
  • Snufje peper en zout
  • 4 turkse pizza of pitha ik koos voor de turkse pizza bij onze plaatselijke turkse bakker.
Maaltijd Main Dish
Keyword Kip
Prep Tijd 3 uur
Kook Tijd 2 uur
Passieve Tijd 3 uur
Porties
6 pers.
Ingrediënten
  • Ingrediënten:
  • 1 kg kippendijen of kant en klare kipdijengehakt. lichtjes aangevroren
  • 100 ml ijskoud water
  • Döner kruiden/rub is voor ongeveer 1kg vlees
  • 1 eetl zout
  • 1 eetl zoete paprikapoeder
  • 1,5 theel komijn
  • 2 theel uienpoeder
  • 2 theel knoflookpoeder
  • 1 theel oregano iets fijner gemalen met vijzel
  • 1 theel tijm
  • 1 theel biber hot of cayennepeper turkse toko
  • 1/2 theel koriander poeder
  • 1/2 theel kaneel poeder
  • Pikante saus
  • 1 eetl shiracha saus
  • 1 eetl zoete chilisaus
  • 5 eetl. Ketchup
  • Garnituren
  • 1/2 in punt paprikablokjes
  • 2 in tomatenblokjes
  • 1/4 in komkommerblokjes
  • 1/2 in rode ui1/4 ringen
  • 1/2 ijsbergsla fijn gesneden
  • Knoflook saus
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 1/2 eetl peterselie gehakt
  • 10 eetl mayonaise
  • 2 eetl griekse of turkse yoghurt
  • Snufje peper en zout
  • 4 turkse pizza of pitha ik koos voor de turkse pizza bij onze plaatselijke turkse bakker.
Instructies
  1. Zorg er voor als je gehakt gaat maken zeker van kip dat deze licht is aangevroren! Voorkomt vast lopen van de gehaktmolen, dijenvlees bevatten redelijk wat peesjes en deze blijven dan zitten. Druk het vlees door de gehaktmolen, meng daarna het water er doorheen. Voeg de kruiden toe en meng dit zorgvuldig er doorheen.
  2. Leg een ruime plak plasticfolie neer op je werkplek (meerdere laagjes, zie foto) Verdeel het Döner vlees over het plasticfolie en vorm er een soort worst van (zie foto’s en filmpje) Mag redelijk strak worden ingerold.
  3. Maak de sous-vide klaar, water temperatuur 74°c - 1,5 uur. Leg de Döner worst in het waterbad.
  4. Maak nu alle garnituren en sauzen, zet dit daarna koud weg.
  5. Steek de BBQ aan directe zone met de rotisserie 180-200°c Haal de Döner uit de verpakking en zet deze op het spit van de rotisserie.
  6. Zet het spit nu in de BBQ en laat deze mooi bruin grillen. 30-45min. (Vlees is al gaar)
  7. Bak de Turkse pizza op. Snijd het vlees in dunne lange plakken. Beleg de Turkse pizza met je sla, tomaatmix, vlees en de sauzen