Ćevapčići
Ingrediënten
  • 1kg rundergehakt
  • 3 tenen gehakte knoflook
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel gehakte munt
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper uit de molen
  • Aardappeltjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 600 gr krieltjesde schil (gewassengehalveerd en voorgekookt met zout)
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • Olie om in te bakken
Instructies
  1. Steek de BBQ aan met een direct zone op 200-220 graden.
  2. Maak het gehakt aan met alle ingrediënten. Rol er balletjes van en vorm ze daarna als een soort worstjes. Zet ze vervolgens even in de koeling.
  3. Bereid de aardappeltjes voor en snijd de uienringen.
  4. Bak de aardappeltjes in wat olie in een grote skillet. Wanneer deze beginnen te verkleuren doe je de rozemarijn erbij. Je bakt ze verder tot ze mooi egaal gebakken zijn.
  5. Grill de Ćevapčići aan beide kanten gaar. Dit duurt zo’n 8-10 min.
  6. Schuif de gebakken aardappeltjes naar 1 kant in je skillet en leg de Ćevapčići erbij. Vervolgens strooi je de rode uienringen eroverheen.
  7. Dit gerecht is lekker met een salade met gegrilde perzik en feta.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Skillet om in te bakken.