Super lekker en anders dan anders.

Recept Afdrukken
“Waffles and chicken”
Porties
4
Ingrediënten
  • 265 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml karnemelk
  • Snufje zout
  • snufje Cayenne peper
  • 2 eetl suiker
  • 1/2 theel het rooie bos rub De Nederlandse BBQ Rebel
  • 1 teen knoflook heel fijn gehakt
  • 1/2 st lente ui fijn gesneden
  • 1 st kleinste blikje maïskorrels
  • 100 gram Parmezaanse kaas gerraspt
  • 100 gram cheddar kaas geraspt
  • 4 st kippendijen
  • Vuur & vlam rub De Nederlandse BBQ Rebel
  • Beetje fijn gesneden ijsbergsla hoe dunner hoe beter
  • 3 eetl Griekse yoghurt
  • 2 eetl mosterd mayonaise
  • 1 theel diced chipotle pepper lamorena
  • 1/2 theel italiaanse kruiden
  • 1/2 lente ui fijn gesneden
Porties
4
Ingrediënten
  • 265 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml karnemelk
  • Snufje zout
  • snufje Cayenne peper
  • 2 eetl suiker
  • 1/2 theel het rooie bos rub De Nederlandse BBQ Rebel
  • 1 teen knoflook heel fijn gehakt
  • 1/2 st lente ui fijn gesneden
  • 1 st kleinste blikje maïskorrels
  • 100 gram Parmezaanse kaas gerraspt
  • 100 gram cheddar kaas geraspt
  • 4 st kippendijen
  • Vuur & vlam rub De Nederlandse BBQ Rebel
  • Beetje fijn gesneden ijsbergsla hoe dunner hoe beter
  • 3 eetl Griekse yoghurt
  • 2 eetl mosterd mayonaise
  • 1 theel diced chipotle pepper lamorena
  • 1/2 theel italiaanse kruiden
  • 1/2 lente ui fijn gesneden
Instructies
  1. We beginnen met het wafelbeslag te maken. Doe de karnemelk, het zout, de peper en het suiker in den mengkom en meng dit door elkaar. Doe het zelf rijzende bakmeel erbij en mix dit goed met een garde tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dan de rest toe en meng dit wederom. Zet dit bij de BBQ klaar. Zet dit alvast bij de bbq.
  2. Steek de BBQ aan direct zone 200-210 graden. Leg het waffelijzer op de BBQ zodat deze heet kan worden.
  3. Maak de saus door alles te mengen.
  4. Rub de kippendijen en grill deze gaar 12-15 min.
  5. Spray het wafelijzer in met de bakspray. Dat zal je elke keer weer moeten herhalen wanneer je een nieuwe wafel gaat bakken. Doe er 2-2,5 eetl beslag op en bak de wafel dit gaat redelijk snel, zo'n 3-4 min.
  6. Snij de kippendijen in reepjes. Wanneer de wafel klaar is, beide kanten mooi goud/bruin, doe je er wat ijsbergsla op. Daar boveno de gesneden kip en beetje saus.
Notities

Standaard gereedschappen Wafelijzer (gietijzer of elektrisch) Bakspray is hier bij echt een must om te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *