Pinwheel gerechten zijn lekker en altijd erg leuk om te maken, een waar feestje op je bord.

Recept Afdrukken
Bavette PINWHEELS.
Ik heb bavette bereid van het dubbeldoel rund, vlees met een verhaal. Super mooi stuk vlees, het verdient wel wat aandacht en tijd om het gerecht te maken wat ik er van gemaakt heb. Maar weet zeker als je alle stappen volgt die ik gedaan heb dat je top gerecht maakt. Bavette een mooi stuk vlees wat steeds populairder word in de bbq wereld. Vroeger maakte ze er hachévlees en tartaar van (gebeurd nog steeds) dit komt door de grofdradige structuur je moet dan ook goed opletten hoe je het snijd en bereid!
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 45 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • Dubbeldoel bavette
  • 1 zak spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 punt paprikadunne in repen en even kort gebakken.
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Grana pedano geraspt
  • SPG rub
  • peper
  • zout
  • Salsa
  • 1/2 punt paprikakleine blokjes
  • 2 tomatenkleine blokjes zonder zaadlijst
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 2 eetl azijn
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 3 eetl gerookte olijfolie nlbbqrebel
  • 1 theel gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • Voor de garnering wat geroosterde pijnboompitten.
  • Als bijlage heb ik gebakken krieltjes en salade gemaakt.
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 45 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 1 uur
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • Dubbeldoel bavette
  • 1 zak spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 punt paprikadunne in repen en even kort gebakken.
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Grana pedano geraspt
  • SPG rub
  • peper
  • zout
  • Salsa
  • 1/2 punt paprikakleine blokjes
  • 2 tomatenkleine blokjes zonder zaadlijst
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 2 eetl azijn
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 3 eetl gerookte olijfolie nlbbqrebel
  • 1 theel gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • Voor de garnering wat geroosterde pijnboompitten.
  • Als bijlage heb ik gebakken krieltjes en salade gemaakt.
Instructies
  1. We beginnen met het maken van de salsa. Dit doe je door alles te mengen. Breng het goed op smaak.
  2. Zet een koekenpan op met wat olie, voeg teentje gehakte knoflook en de spinazie toe. Wok dit kort! Breng op smaak met peper en zout. Doe het in de vergiet en laat het uitlekken.
  3. Leg de bavette op een snijplank en snij de bavette zo in (vanaf dikste gedeelte) dat er 1 grote dunne plak ontstaat.
  4. Leg nu een ruim stuk plasticfolie neer op je werkplek en leg de bavette plak erop. Strooi in met wat SPG rub.
  5. Knijp de spinazie uit en verdeel dit over de bavette plak. Dit doe je ook met de rest van de ingrediënten.
  6. Rol de bavette strak op maar zo dat het plasticfolie aan de buitenkant zit! Rol mag best redelijk wat spanning op komen te staan. Dit Doe je door de uiteinden van het plasticfolie vast te pakken en dit te draaien.
  7. Steek nu de satéstokjes kruislings in de bavette rol. Leg deze voor een uurtje in de koelkast.
  8. Steek de bbq aan indirect 220 graden.
  9. Pak de bavette rol uit de koelkast en snij er een soort van tournedos van, maar laat wel de satéstokjes en plasticfolie zitten. Anders vallen ze uit elkaar!
  10. Verwijder voorzichtig het plasticfolie met behulp van een scherp mesje.
  11. Als de bbq op de juiste temperatuur is leg je de pinwheels erop, en bereid deze naar jou juiste gaarheid. Ben wel van mening dat bavette medium/rare gegeten moet worden, dit omdat het een betere smaak en structuur krijgt. Bij verdere garing kan het vlees droog en stug worden.
  12. Leg de Pinwheels recht onder elkaar op een schaal (e.d.) doe er wat salsa en geroosterde pijnboompitten over heen. Serveer het top gerecht.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: standaard gereedschappen, plasticfolie, prikker 12cm koekenpan, vergiet.

 

 

***ben je geïnteresseerd in het top kwaliteit vlees van @VanNivo ga dan naar de website of naar de facebook pagina van BBQ Steak Uithoorn voor de actuele aanbieding en voorraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *