Peking Chicken de grote verrassing als je op zoek bent naar authentieke geuren en smaken.

Recept Afdrukken
Peking chicken
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Keyword Kip
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4-6 uur marineren
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 50 ml light sojasaus
  • 3 eetl sojasaus
  • 2 teen knoflook geraspt
  • 2 cm gember in dunne plakjes
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 eetl suiker
  • 1 heel 5 Spice kruiden
  • 4 eetl sojasaus
  • 3 eetl honing
  • 1 overtollige marinade
  • 1 vacuumzak
  • 1 kg kipdijen
  • 5 Spice kruiden
  • 2 eet hoisin saus
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Keyword Kip
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4-6 uur marineren
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 50 ml light sojasaus
  • 3 eetl sojasaus
  • 2 teen knoflook geraspt
  • 2 cm gember in dunne plakjes
  • 1 eetl sesamolie
  • 1 eetl suiker
  • 1 heel 5 Spice kruiden
  • 4 eetl sojasaus
  • 3 eetl honing
  • 1 overtollige marinade
  • 1 vacuumzak
  • 1 kg kipdijen
  • 5 Spice kruiden
  • 2 eet hoisin saus
Instructies
  1. 1. maak als eerste de marinade, dit doe je door alles te mengen. 2. bestrooi de kapdijen licht met 5 Spice. 3. stop de marinade in de vacuumzak met de kip en trek vacuum. marineer dit voor ten minste 4 uur. 3. doe de kip op een vergiet en van de marinade op, haal de gember en knoflook uit de marinade en kip doe dit bij de opgevangen marinade. 4. doe bij de opgevangen marinade de honing, sojasaus en hoisin saus, zet de staafmixer erin en maal de knoflook en gember fijn. dit is nu de laksaus grill de kip op een directe zone gaar(200º) en tijdens het grillen een paar keer lakken met de laksaus.
Notities

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *