Super burger

Recept Afdrukken
Big Mac
Het is alweer even geleden dat ik een burger ­čŹö gemaakt heb. Maar als we er dan 1 maken dan maken we er een feestje van­čöą Het is BURGER-time. De enige (echte) Big Mac ja inclusief de saus, ook al was het een puzzeltje, maar kan wel zeggen dat ik aardig in de buurt kom­čśë Hoor je al vragen kom maar door met het recept.
Maaltijd Main Dish
Keuken Amerikaans
Keyword Burger
Porties
Ingredi├źnten
  • 600 gr rundergehakt 80-20
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • De topping e.d.
  • 6 burgerbollen brioche
  • 1 ui super fijn gesnipperd
  • 3 in augurkjeszo dun mogelijke plakjes
  • 1/4 in krop ijsbergslazeer dunne reepjes gesneden julienne
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • De Big Mac saus:
  • 4 eetl. Hellmans mayonaise
  • 1 eetl. Ketchup
  • 1 eetl piccalilly
  • 1 theel. Amerikaans mosterd
  • 1 eetl suiker
  • 5 druppels appelazijn
  • Snufje peper en zout
  • 1 eetl mix van ui en augurk super fijn gehakt
Maaltijd Main Dish
Keuken Amerikaans
Keyword Burger
Porties
Ingredi├źnten
  • 600 gr rundergehakt 80-20
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • De topping e.d.
  • 6 burgerbollen brioche
  • 1 ui super fijn gesnipperd
  • 3 in augurkjeszo dun mogelijke plakjes
  • 1/4 in krop ijsbergslazeer dunne reepjes gesneden julienne
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • De Big Mac saus:
  • 4 eetl. Hellmans mayonaise
  • 1 eetl. Ketchup
  • 1 eetl piccalilly
  • 1 theel. Amerikaans mosterd
  • 1 eetl suiker
  • 5 druppels appelazijn
  • Snufje peper en zout
  • 1 eetl mix van ui en augurk super fijn gehakt
Instructies
  1. Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen
  2. We beginnen met de saus, doe de mayonaise, ketchup, mosterd, piccalilly, suiker, de fijn gehakte ui en augurk in een mengkom en roer dit goed door elkaar. Breng het op smaak met een snufje peper, zout en een paar druppels appelazijn. Zet de saus afgedekt weg op kamertemperatuur.
  3. Snijd nu alle andere ingredi├źnten en snipper de ui.
  4. Meng het gehakt aan met peper en zout, vorm er 8 gelijke burgers van.
  5. Steek de BBQ aan directe zone 220-230┬░c.
  6. Beleg de broodjes als volgt: Bodem = saus, ijsbergsla, ui, augurk plakjes Tussen laag = saus, ijsbergsla, ui, augurk plakjes. Kapje.
  7. Grill de burgers gaar 4-6 min om en om, zodra de burgers bijna klaar zijn doe je er een plakje cheddar kaas op en laat dit smelten. Leg de burgers op de broodjes (zie foto) Leg ze op elkaar en zet het vast met een prikker