Brood van bananen heerlijk als tussendoortje.

Recept Afdrukken
Bananenbrood met chocolade
Cake of is het een brood? Weet nl niet zo goed hoe je deze moet plaatsen, dat het lekker is weet ik wel.
Porties
Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 150 gr rietsuiker
  • 25 gr zachte roomboter
  • 2 el melk
  • 3 overrijpe bananen
  • 100 gr pure chocolade gehakt
Porties
Ingrediënten
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 150 gr rietsuiker
  • 25 gr zachte roomboter
  • 2 el melk
  • 3 overrijpe bananen
  • 100 gr pure chocolade gehakt
Instructies
  1. Steek de bbq aan indirect 160 graden met extra pizzasteen. Ik doe dit omdat mijn vorm groter is dan mijn platesetter om verbranden te voorkomen.
  2. Snij de bananen in plakjes. Doe de boter, rietsuiker in een mengkom en mix dit met de mixer, voeg nu alle ingrediënten toe op de chocolade na. Mix alles zorgvuldig tot een beslag. Spatel nu de chocolade er doorheen.
  3. Vet de bakvorm in met de bakspray en bestuif de vorm met wat bloem. (Dit voorkomt het vastplakken aan de vorm) Giet het beslag in de bakvorm.
  4. Plaats de bakvorm in de bbq voor ongeveer 70 min. Je kunt de gaarheid controleren door de naald test net zo als bij een cake. Schone naald is gaar.
  5. Wacht even een paar minuten met storten (10 min.) Stort het bananenbrood en snij deze in plakken, lauwwarm is het het lekkerst.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Mixer Bakvorm Bakspray Bloem om de vorm te bestuiven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *