De Spaanse verrassing

Recept Afdrukken
Lomo Iberico met kruidenkorst
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 1,5 uur
Porties
4 pers
Ingrediënten
  • 1 kg lomo Iberico
  • 1/2 zakje panko Japans paneermeel
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 8 blaadjes verse salie fijn gehakt
  • 1/2 bakje peterselie fijn gehakt ah
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 50 gr roomboter ongezouten
  • Peper uit de molen
  • Fleur de sel
  • Beetje olijfolie
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 1,5 uur
Porties
4 pers
Ingrediënten
  • 1 kg lomo Iberico
  • 1/2 zakje panko Japans paneermeel
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 8 blaadjes verse salie fijn gehakt
  • 1/2 bakje peterselie fijn gehakt ah
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 50 gr roomboter ongezouten
  • Peper uit de molen
  • Fleur de sel
  • Beetje olijfolie
Instructies
  1. Steek de BBQ aan indirecte zone 160-170 graden.
  2. Snij de vet kant met een mesje in (ruitjes) Smeer het in met de olijfolie en bestrooi het dan met wat peper en zout. En masseer het in.
  3. Hak de peterselie, salie, knoflook rag fijn. Doe dit in een mengkom samen met de roomboter, panko en oude kaas. Meng dit zorgvuldig met de mixer (keukenmachine)
  4. Doe dit mengsel op het vlees (vleeskant!) En druk dit er goed op vast.
  5. Leg het op de BBQ met de kernthermometer erin en stel deze in op 63 graden.
  6. Als het vlees de temperatuur behaald heeft, snij de dan met een lang mes in plakken. Serveer er een mix van gebakken zoete aardappel, paprika, broccoli bij.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Keukenmachine e.d Kernthermometer