Lomo Iberico met kruidenkorst
Porties Prep Tijd
4pers 30min
Kook Tijd
1,5uur
Porties Prep Tijd
4pers 30min
Kook Tijd
1,5uur
Ingrediƫnten
  • 1kg lomo Iberico
  • 1/2 zakje pankoJapans paneermeel
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 8blaadjes verse salie fijn gehakt
  • 1/2 bakje peterselie fijn gehaktah
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 50 gr roomboter ongezouten
  • Peper uit de molen
  • Fleur de sel
  • Beetje olijfolie
Instructies
  1. Steek de BBQ aan indirecte zone 160-170 graden.
  2. Snij de vet kant met een mesje in (ruitjes) Smeer het in met de olijfolie en bestrooi het dan met wat peper en zout. En masseer het in.
  3. Hak de peterselie, salie, knoflook rag fijn. Doe dit in een mengkom samen met de roomboter, panko en oude kaas. Meng dit zorgvuldig met de mixer (keukenmachine)
  4. Doe dit mengsel op het vlees (vleeskant!) En druk dit er goed op vast.
  5. Leg het op de BBQ met de kernthermometer erin en stel deze in op 63 graden.
  6. Als het vlees de temperatuur behaald heeft, snij de dan met een lang mes in plakken. Serveer er een mix van gebakken zoete aardappel, paprika, broccoli bij.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Keukenmachine e.d Kernthermometer