Goud in de BBQ

Recept Afdrukken
Golden babyback ribs
Maaltijd Main Dish
Keuken Amerikaans
Keyword Varken
Porties
Ingrediënten
  • Dik bevleesde Beemster ribben BBQ Steak Uithoorn
  • Herrie met kerrie rub
  • 5 kleine klontjes roomboter per rib
  • Appelsap
  • Golden saus
  • 1 blikje 300 uitgelekt gewicht mango
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl chipotle tabasco
  • 3 eetl abrikozen jam
  • 50 gr roomboter ongezouten
  • 120 gr water
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetl honing
  • 1 eetl suiker
  • peper
  • zout
Maaltijd Main Dish
Keuken Amerikaans
Keyword Varken
Porties
Ingrediënten
  • Dik bevleesde Beemster ribben BBQ Steak Uithoorn
  • Herrie met kerrie rub
  • 5 kleine klontjes roomboter per rib
  • Appelsap
  • Golden saus
  • 1 blikje 300 uitgelekt gewicht mango
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl chipotle tabasco
  • 3 eetl abrikozen jam
  • 50 gr roomboter ongezouten
  • 120 gr water
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetl honing
  • 1 eetl suiker
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Haal het vlies (achterkant) weg van de ribben. Zet de ribben daarna goed ruim in de rub. Laat dit even een uurtje intrekken. In de tussentijd steek je de BBQ (smoker) aan 150 graden indirecte zone voor alle bbq/kamado. Bij de smokers hoeft dit niet😉 Voeg geen rookhout toe!!! Is niet nodig een goede houtskool soort dat dan uiteraard weer wel. Ik heb gekozen voor Oak van B&B vanwege zijn mooie temperatuur beheersing en lekker smaak.
  2. De Golden saus. Doe alles in een pannetje en breng dit aan de kook, zodra het kookt laat je het daarna even 10-15 pruttelen op een laag pitje. Voeg de roomboter toe, zet de staafmixer erop en draai het tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
  3. Ik hang mijn ribben op aan het versa rack (Kan ook in een WMS of Napoleon smoker 47/57cm) voor de bbq en kamado leg ze in de welbekende rekjes. Af en toe even beetje sprayen met wat appelsap. Gaar de ribben 2-2,5 uur (voelen vlees moet zacht zijn) daarna gaan we naar de volgende stap.
  4. Smeer de ribben in met de golden saus. Leg deze met de vleeskant naar beneden op het aluminiumfolie en leg in de holte een paar blokjes roomboter en een scheutje appelsap. Pak de ribben losjes in! Leg de ribben terug in de BBQ in geval van mij moet ik eerst even het versa rack omdraaien. Laat de ribben nog even 45-60 min garen.
  5. Haal de ribben uit de folie en smeer ze rijkelijk in met de golden saus. Leg de ribben nog even terug in de bbq zodat de saus gaat plakken (10 min) Strooi er een fijn gesneden lente uitje over en smullen maar.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Staafmixer of blender Pannetje Kwastje Aluminiumfolie of butcherpaper