Een bijzonder tropisch smakelijk dessert
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 rijpe ananas
- 100 cc limoncello
- 1 theel kaneelpoeder
- 3 eetl lichte basterdsuiker
- Kaneel yoghurt
- 100 gr griekse yoghurt
- 1/2 theel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theel poedersuiker
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak de ananas schoon als volgt: 1. Onderkant weg snijden. 2. Snijd de schil weg (liefst in 1 beweging) 3. Snijd de pitten weg zo dat er een schuine baan ontstaat.
- Meng de limoncello met de kaneel en basterdsuiker, probeer de suiker een beetje op te lossen. Zet de schoongemaakte ananas in een bakje en giet de marinade over de ananas. Herhaal dit een paar keer (2-3x)
- Steek de bbq aan indirecte zone 130 graden in het geval van de smoker hoeft dit niet. Voeg het rookhout toe aan de gloeiende kolen. Zet de ananas recht op in de BBQ en smeer elke 15 min de ananas in met de marinade. Gedurende 2,5 uur!
- In de tussentijd maak je de kaneel yoghurt door alles te mengen. Zet dit in de koelkast.
- Als de ananas 🔥 klaar is smeer je het nog 1x in met de marinade.
- Snij de warme ananas in dunne plakken en serveer er de kaneel yoghurt bij.
Notities
Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Kwastje Rookhout appel