Shoarma
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 kg kippendijen
- 2 eetl all Q’eud up steak shake rub
- 2 eetl olie
- Shoarma rub
- 2 el koriander poeder
- 2 el gemalen komijn
- 1 el kurkuma
- 1,5 el paprikapoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el kaneel poeder
- 1 el peper gemalen
- 1 el zout
- 0,5 el chiliflakes
- 1 el gedroogde peterselie
- 4 Libanese pita’s ah
- 1 in rode ui gesneden1/4 ringetjes
- 1 lente uitje gesneden
- 1/4 in komkommerkleine blokjes
- 2 in tomatenkleine blokjes
- 150 gr ijsbergsla fijn gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- We beginnen met de rub. Meng alle ingrediënten met elkaar. Besprenkel de kippendijen met de olie en strooi ze daarna in met beide rubs, laat dit vervolgens 4-6 uur marineren.
- In de tussentijd snijd je alle andere ingrediënten, bewaar ze in de koelkast. De lente ui en rode ui meng je met elkaar dit doe je ook met de tomaat en komkommer.
- Steek de BBQ aan 180-200 graden, zet de splitring erop. Rijg het vlees op het spit en zet dit goed vast met de klauwen. Stel de kernthermometer in op 73 graden. Ik gebruik hiervoor de meater heb je deze niet dan kun je de klapthermometer gebruiken.
- Als de shoarma bijna klaar is piep de Libanese pita’s even op in de koekenpan. Snijd het vlees langs het spit van het spit af in dunne reepjes.
- Serveer er een pikante knoflook saus bij: 200 gr mayonaise 3 teen gehakte knoflook 2 eetl gehakte peterselie 3 eetl griekse yoghurt 1 eetl srirasha saus
Notities
Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Rotisserie, Kernthermometer