Pikante borrelpootjes
Ingrediƫnten
  • 600 gr borrelpootjes
  • 1 eetl vuur&vlamnlbbqrebel
  • 2 eetl bloem
  • 1 eetl gerookte olijfnlbbqrebel
  • 1 eetl chili/garliclee kum kee
  • 3 eetl zoete ketjap
  • 1 eetl sojasaus
Instructies
  1. Steek de bbq aan directe zone 220 graden. Ik heb het bereid op open vuur. Maar kan op elke BBQ gemaakt worden.
  2. Doe de vuur&vlam rub en de bloem in de ziplock zak en schud dit door elkaar. Meng de kippenpootjes met de gerookte olijf. Doe de kippenpootjes bij het bloem mengsel en schud dit goed door elkaar zo dat aan alle kanten van de kippenpootjes dat mengsel zit!
  3. Prik ze daarna op de spiesen en grill ze gaar. 15-20 min. In de tussentijd maak je de lak door alles met elkaar te mengen. Smeer de kippenpootjes in met de lak aan beide kanten! Serveer de kippenpootjes evt af garneren met een lente uitje en wat sesamzaadjes.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Spiesen (optioneel maar vind dit makkelijker met aflakken) Kwastje Grote ziplock zak