“New-york smoked pastrami” sandwich
Pastrami is een soort gerookt, gepekeld rundvlees.
Het komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar het vooral van schapenvlees wordt gemaakt. Het is populair in de Verenigde Staten, met name in New York.
Het wordt daar in dunne plakjes gesneden en als beleg voor sandwiches gebruikt.
Dit gerecht stond al lang op mijn to do lijstje, maar door tijd gebrek kwam het er maar niet van.
Vorige week had ik zoiets nu gaat het gebeuren, in dit gerecht gaat ook veel tijd zitten.
Alles bij elkaar ben je 5 dagen onderweg.
Maar als het één maal klaar is het echt een fantastisch smaakfeestje🤩
Zoals jullie bovenaan gelezen hebben komt het uit Roemenië, daar word het pastramã genoemd.
Ik heb de New-york pastrami gemaakt deze word gemaakt van brisket.
Een mooi stuk vlees voor dit soort bereidingen.
Porties |
Prep Tijd |
8 |
5dagen |
Kook Tijd |
Passieve Tijd |
5uur |
4dagen |
Porties |
Prep Tijd |
8 |
5dagen |
|
Kook Tijd |
Passieve Tijd |
5uur |
4dagen |
|