“Frangipane taart met frambozen”
Een feestelijke taart
Porties Prep Tijd
12 30
Kook Tijd
70
Porties Prep Tijd
12 30
Kook Tijd
70
Ingrediënten
  • 2 pakjes amandelspijs
  • 175 gr roomboter
  • 2 eieren
  • Beetje amandel schaafsel
  • 1 pak tante Fanny bladerdeeg
  • 1 eidooier met beetje water
  • 1-2 bakjes frambozen
  • Poedersuiker
Instructies
  1. Steek de BBQ aan indirecte zone 160-170 graden met de pizzasteen.
  2. Doe de amandelspijs, boter in de mengkom en sla deze op met de vlinder, voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop dit ongeveer 1 minuut door.
  3. Spray de springvorm in met de bakspray en bekleed de vorm tot aan de boven rand.
  4. Verdeel de frangipane over de bodem, vouw het overtollige deeg over de frangipane. Smeer het aangemaakte eidooiertje over deze rand strooi er daarna wat amandelschaafsel overheen.
  5. Plaats de taart in de bbq voor ongeveer 60 minuten. (Bladerdeeg en frangipane mooi bruin is) Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur, garneer de taart met de frambozen. Strooi over de taart wat poedersuiker en snij de taart in punten.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Planeet menger/mixer/keukenmachine Springvorm Kwastje Bakspray pizzasteen