Chocolate Baileys, fudge cheesecake en smokey salted caramel
Een lekkere taart maken voor zomaar of voor een feestelijke gebeurtenis? Met deze cheesecake komt dat zeker wel goed. Wie wil dat nu niet chocolade, fudge, caramel en bastogne?
Porties Prep Tijd
12Punten 30min.
Kook Tijd
75min.
Porties Prep Tijd
12Punten 30min.
Kook Tijd
75min.
Ingrediënten
  • 1 pak bastogne koeken
  • 2,5 eetl roomboterongezouten
  • Vulling
  • 6 pakjes monchou100gr
  • 75in gr pure chocoladekleine stukjes
  • 75in gr fudgekleine stukjes
  • 75 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 eetl bloem
  • 30 gr chocolade Baileys
  • Caramel
  • 150 gr suiker
  • Gerookt zeezout flakes
Instructies
  1. Steek de BBQ aan 110-120 graden indirecte zone met pizzasteen. In geval van de Hunsaker hoeft dit niet😊 De temperatuur voor de Hunsaker is 220 graden Fahrenheit.
  2. 1. Weeg alles af. 2. Doe het vetvrije papier in de bakvorm (bodem) en spray de rand in met bakspray. 3. Verkruimel de bastogne koeken (evt met de keukenmachine) en doe de boter erbij. 4. Doe de bastogne mix in de bakvorm en druk dit een beetje aan. Wel zo dat de bodem egaal bedekt is. 5. Doe alles de eieren, monchou, suiker, bloem in de mengbeker van de keukenmachine en meng dit tot een egale massa. Voeg de fudge, chocolade stukjes en de Baileys toe, meng dit er goed doorheen! 6. Giet de vulling in de bakvorm. 7. Zet de taart in de BBQ, en bak deze 75 minuten. 8. Laat de taart eerst afkoelen voordat je deze gaat los maken uit de vorm.
  3. In de tussentijd dat de taart aan het afkoelen is maak je de smoked salted caramel.
  4. Leg een stuk vetvrij papier neer op je werkplek.
  5. Doe de suiker in een pannetje (liefst 1 met dikke bodem) laat de suiker rustig smelten en verkleuren (amber kleurig) maar niet te veel in roeren! Giet de hete caramel uit over het vetvrije papier (raak het niet aan is echt heel heet!!!!) Strooi direct wat gerookte zout flakes over de hete caramel. Laat dit afkoelen (15-20 min) Breek de caramel in stukjes 2-3 cm)
  6. Decoreer de afgekoelde cheesecake met de stukjes caramel. Snijd de taart in mooie punten.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen Keukenmachine Spatel Bak vorm (26cm) Bakspray Vetvrij papier Pannetje