Avocado bom
Een super te gek lekker gerechtje, ik hou daar wel van! Deze stond al geruime tijd op mijn te maken lijstje. De avocado bom een waanzinnig lekker gerechtje en eigenlijk heel eenvoudig te maken.
Porties Prep Tijd
4 30min.
Kook Tijd
20min
Porties Prep Tijd
4 30min.
Kook Tijd
20min
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado’smoeten echt rijp zijn!
  • 300 gr 1/2 om 1/2 gehakt
  • Herrie met kerrie rubDe Nederlandse BBQ Rebel
  • 12 plakjes spek
  • 100 gr cheddar kaas in kleine blokjes
  • Gewoon lekker rubDe Nederlandse BBQ Rebel
  • Lik je vingers af bbq sausDe Nederlandse BBQ Rebel
Instructies
  1. Steek de BBQ aan indirect zone op170-180 graden. Maak het gehakt aan met de Herrie met Kerrie. Dit doe je naar je eigen smaak. Deel het gehakt in 2 gelijke delen.
  2. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Dit gaat het beste door een mes in de pit te slaan (niet veel kracht voor nodig) Daarna beweeg het mes en dan komt de pit los. Haal met een lepel het avocado vruchtvlees los (probeer dit wel heel te laten) Vervolgens vul de helften (waar de pit gezeten heeft) met de blokjes cheddar. Deze 2 helften leg je dan weer op elkaar en druk dit een beetje aan. Vouw nu het aangemaakte gehakt om de avocado’s. doe dit wel zo dat het helemaal bedekt is!
  3. Leg 4 plakjes spek neer naast elkaar en 2 plakjes overdwars erop, als een + teken. Leg hierop de gevulde avocado en vouw het spek er netjes om heen. Zet de omwikkelde avocado’s nu in de rub.
  4. Leg de avocado’s nu op de BBQ voor ongeveer 20 min, of beter gezegd; tot het spek er mooi gebakken uitziet. Smeer wat lik je vingers af BBQ saus op de avocado’s met een kwastje laat dit even hechten aan de avocado’s.
  5. Snijd de avocado’s vervolgens doormidden over de lengte. En leg ze op een bord of schaal.
Notities

Wat heb je nodig om het te kunnen maken: Standaard gereedschappen.